• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    210 років від дня народження великого Кобзаря

    У березні 2024 року минуло 210 років від дня народження великого Кобзаря. З метою вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка, поглиблення знань учнів про життя та творчість митця, розвитку емоційного інтелекту та любові до прекрасного, виховання патріотизму, поваги до спадщини поета та художника в КЗ «Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради» 11.03.2024-12.03.2024 було проведено низку виховних заходів.

    Учні 4-А та 8-А класів, вчителі Цюрмаста Т.А. та Волошина Л.В. взяли участь у поетичному челенджі «Улюблені рядки Кобзаря» (09.03.2024). Вчителі української мови та літератури Волошина Л.В. та Чудова С.А. підготували тематичний стенд з висловами Кобзаря, цікавими фактами про життя та творчість поета, художника, філософа.

    11.03.2024 вчитель Волошина Л.В. з учнями 9-А та 8-А класів здійснила літературну мандрівку сторінками життя поета «Цікаво про Шевченка», учні 7-А класу взяли участь у вікторині «Що ви знаєте про Тараса Шевченка?». У 5-А класі вчитель Чудова С.А. провела літературну годину «Оживає Кобзареве слово»; для учнів 6-А класу читель Коваль Н.О. провела урок-презентацію «Відкрий для себе Кобзаря»; учні 5-Б класу з вчителем Лютою Л.І. читали та обговорювали поезію Т.Шевченка, знайомились із сторінками його життя.

    Бібліотекар Карпова М.В. запросила учнів 5-10 класів на святковий захід «Тарас Шевченко – великий Кобзар нашого народу», також вихованці закладу взяли участь у вікторині «Твори з Кобзаря».

    12.03.2024 керівник гуртка «Медіаграмотність» Загребельна Ю.І. разом зі своїми вихованцями організувала літературну радіовітальню, зі шкільного динаміка лунала вічно жива та актуальна поезія нашого земляка Тараса Шевченка. Вихователі для учнів 1-10 класів провели години спілкування з нагоди 210-річчя Кобзаря.

    Шанувати Шевченка- це значить шанувати рідну мову, рідний край, культурні надбання нашого народу. Шевченко був, є і буде найголовнішою особистістю у становленні нашої держави.

    Залиште свій коментар