• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    Олімпійський тиждень

    Олімпійський тиждень проходив  у Комунальному закладі «Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради» з 13.09.2021 по 17.09.2021 присвячений  дню  фізкультури  і спорту в Україні  з метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху в Україні.

          У понеділок 13.09.2021 вчитель фізичної культури  Онищенко Н.В. розпочала Олімпійський тиждень  із ранкової зарядки під назвою «Ранкова зарядка Олімпійців». На уроках фізичної культури  вчителі  Шапошник М.О. та Онищенко Н.В. з метою плекання в учнів позитивних і вольових рис характеру: цілеспрямованості, наполегливості, терпеливості, працелюбства провели «День бігу». Під час розваги «Швидкі, спритні та завзяті»  учні показали вміння швидко та спритно бігати.

         У вівторок 14.09.2021 вчитель фізичної культури Шапошник М.В. разом з класними керівниками та учнями 2-5-А класів  взяли активну участь у конкурсі малюнків на асфальті «Ми дружимо зі спортом». Видно було, що діти дуже старались. Також другий день був присвячений стрибкам, вчителі фізичної культури  Шапошник М.О. та Онищенко Н.В. провели «День стрибків» із змаганнями «Подолай перешкоду», «Хто дальше стрибне» в якому діти взяли активну участь.

    Вихователі та вихованці пансіону організували виставку малюнків «Здоров’я і спорт крокують поряд».

    Протягом тижня класні керівники провели виховні години: «Здоровим бути – зі спортом дружити», «Спорт – сила, краса, здоров’я», «Молодь обирає здоров’я».

    День метання був запланований і проведений 15.09.2021 у середу. Мета: сприяння активній руховій діяльності здобувачів освіти.

    Патріотичне, моральне та громадське виховання учнів школи, на позитивних прикладах українського і світового спорту, формування мотивації  до здорового способу життя вчителем фізичної культури Шапошник М.О. було підготовлено і проведено спортивне свято-зустріч для учнів 5-10-А класу на спортивному майданчику зі спортсменами Паралімпійцями Коваль Максимом (золото з штовханням ядра в Токіо 2020) Дорошенком Олександром (5м Токіо 2020) метання спису Данилюком Романом (срібло Токіо 2020), Лукашук Артемом (учасник АТО та ігор нескорених). Спортсмени поділилися із учнями своїми враженнями про участь в Олімпійських іграх в Токіо  2020 році. Доторкнулися до історичних фактів, правила проведення естафет, різні цікавинки. Діти були приємно вражені, коли гості подарували подарунки: м’ячі, координаційну драбинку, канцелярське   приладдя, солодощі та дали обіцянку завітати в гості ще не раз.

    В ході організованих заходів проведення Олімпійського тижня  16.09.2020  присвятили дню спортивних ігор. Цього дня вчитель фізичної культури Шапошник М.О.  організувала зустріч з ФК «Авангард». Товариська гра з футболу закінчилася перемогою учнів школи з рахунком 3:2. Переможці отримали нагороди (медалі) та солодкі подарунки.

    17.09.2020 закриття  Олімпійського тижня. Онищенко Н.В. вчитель фізичного виховання організувала фінальний забіг із здобувачами освіти.

    Протягом тижня на уроках з основ здоров’я Гордієнко І.І. провела бесіди про здоровий спосіб життя.

    Протягом тижня вчителі початкових класів Гончар І.І., Цюрмаста Т.А., Ряболус Н.М., Нечитайло Р.Г. провели руханки, офтальмологічні паузи, фізкультхвилинки разом з учнями Нової Української школи.  

    Веселими і задоволеними залишилися всі учні та вчителі. Медалі, солодкі подарунки та олімпійську атрибутику отримали всі учні школи. Ми ще раз побачили, що в нашій школі ростуть сильні, спритні й сміливі. Тож бажаємо всім спортсменам  впевненості, сміливості та перемог.

    Залиште свій коментар