• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    #разомдоперемоги – виховна діяльність

    Педагогічні працівники школи продовжують дистанційно співпрацювати зі своїми учнями,  продовжуючи виховання підростаючого покоління нашої держави. Виховна робота  є одним із компонентів ствердження незламності нашої нації та турботи про підростаюче покоління. Елементами освітньої діяльності та, зокрема, виховної роботи, є проведення просвітницьких патріотичних заходів (уроків, тематичних годин, конкурсів малюнків, віршів тощо), написання листів нашим захисникам. Нашими педагогами було проведено низку заходів, зокрема:

    • У 3-А класі (вихователь – Шачіна В.В.) виховний захід «Прилітайте, лелеченьки, вісники Миру!» (зустріч відбулась за допомогою технічних засобів навчання)

    Мета: розширювати та поглиблювати знання дітей про лелека-оберега; розвивати мислення, уяву, пам’ять; виховувати патріотичні почуття, інтерес, любов та повагу до рідної землі, улюбленого птаха українців; корекційна:формувати уявлення про перелітного птаха, уточнити поняття про лелек(колір, форму,розмір);коригувати та активувати словник дітей, мовлення.

    • У 8-А  виховний захід «#Разом до перемоги»

    Мета: поглиблювати знання учнів про Україну як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями й традиціями; формувати гордість за рідну країну; виховувати патріотичні почуття та повагу до рідної Батьківщини до героїв, які боронять рідну землю від агресора РФ, до державної атрибутики.

     

    робота Карпової К., учениці 8-А класу

    Робота Тертичного І., учня 8-А класу

    • Вихователі Литвин І.П., Чудова С А. організували тематичну хвилинку “Запали свічку пам’яті” до Дня вшанування захисників Донецького аеропорту. Мета: вшановуння хвилиною мовчання пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.“Вони стояли на смерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні…..”
    • Наші  кіборги гідні,  щоб їх пам’ятали в рідному краї. Пишаємося кожним з них!
    • У 9-а класі (вихователь – Чудова С.О.) була проведена арт-акція ,,З любов’ю до України”. Мета: прояв патріотизму, любові до рідної землі, української мови, культурних надбань нашого народу та історії держави.

     

    • Кулик А. у 9-А класі провела  виховний захід «Я-Ти-Ми-Україна». Мета: виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гідності, любові та поваги до Батьківщини, рідного краю, виховувати шанобливе ставлення до символів держави. Поглиблювати знання учнів про Україну, народні і державні символи України, розвивати пізнавальну активність учнів.

     

     

    • 2-А клас класний керівник Карпова М.В. провела патріотичну виховну годину на тему: «МОЯ УКРАЇНО ЄДИНА! 16 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ЄДНАННЯ» з метою залучення уваги до зміцнення єдності українців та підтримку всіх демократичних миролюбних сил у світі, для консолідації суспільства навколо територіальної цілісності, соборності та захисту незалежності України;
    • та виховний захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.Мета заходу: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини; формувати у школярів ціннісне ставлення до України; прав та свобод людини, європейського вибору українців; розвивати в учнів почуття національної самосвідомості та громадянської активності; виховувати патріота, громадянина, готового захищати свою Батьківщину; сприяти тому, щоб діти усвідомлювали, що необхідно бути гідними громадянами України.
    • 6-А провів конкурс творчих робіт «Разом до перемоги». Мета: розширення понять про єдність, незалежність і суверенність нашої держави, сприяння формуванню національної самосвідомості школярів; знайомство учнів з державними символами України; розвиток в учнів активної громадянської позиції щодо єдиної, цілісної держави; виховування патріотичних почуттів.В ході проведення заходу, учні намалювали малюнки для підтримки наших воїнів, та створили  плани на життя після перемоги українського народу!!!

     

     

     

     

     

     

     

    • У 5-б класі (вихователь – Литвин І.П.) відбулась патріотична година “День пам’яті героїв  Небесної сотні”

    Мета: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість .

    Вихованці взяли участь у флешмобі  “16 лютого- День Єднання”

    Мета: виховувати в учнів любов до Батьківщини, українського народу, державної  символіки, розуміння того, що від сумлінної праці й навчання кожного залежить майбутнє  нашої держави.

    • Режимна група 3 під керівництвом Литвин І.П. брала участь у конкурсі малюнків на тему:     ” Я люблю Україну”

    Мета: розвивати спостережливість, уважність, уяву, інтерес до творчості; виховувати естетичне сприйняття навколишнього світу,  почуття краси, гармонії  та любов до своєї України.

    • Класним керівником 5 – А Горда Ю.О. була проведена  виховна година на тему: «Небесна сотня: герої не вмирають». Мета: вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, пояснити поняття « гідність» та «свобода»; виховати патріотичну свідомість,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.
    • Режимний вихователь Бушуєва Т.В. провела захід на тему: Мій рідний край – куточок України. Мета: виховувати почуття патріотизму, любові до рідного краю, пошану до свого  народу, бажання приносити користь своїй країні; розвивати громадянську свідомість, пізнавальні інтереси.
    • 14.03.22 в 10-А класі (вихователь – Татарчук Ю.) класі було проведено годину спілкування «Вшануймо наших добровольців (до Дня українського добровольця). Зустріч відбувалася в онлайн-режимі засобами інтернет-зв’язку.Під час бесіди учні розповіли, що вони знають про добровольців та хто це такі? Вихователь ознайомив дітей з історією започаткування добровольчого руху в Україні та проголошенням 14 березня Днем українського добровольця. Визначили, що наразі зазначена тема дуже актуальна, адже Україна потерпає від агресії росії. Для закріплення матеріалу учням було запропоновано до перегляду відео про черкаського добровольця С. Мака, який воював в зоні АТО.
    • вихователь 10-б класу Захарченко Ю.М. провела  виховний захід «Україна -європейська держава». Мета: ознайомити учнів із становленням України як європейської держави, збагатити, поглибити свої знання про країни Європи; розвивати логічне мислення, вміння аналізувати, співставляти, робити висновки, послідовно і тактовно висловлювати власну думку; виховувати почуття гордості за власну державу, її здобутки, сприяти формуванню самосвідомості учнів, виховувати почуття відповідальності та обов’язку, громадянські та патріотичні якості особистості, спрямовувати пізнавальну активність учнів на самовдосконалення.
    • У 7-А класі відбувся захід “В єдності наша українська сила”
      Мета: вшанувати пам’ять героїв; узагальнення знань історії рідного краю; розвивання свободи і гідності патріотичного духу.
    • P.S. Заходів була ціла низка. Ми показали Вам лише частинку з того, що наші педагоги провели з дітками. Школа з нетерпінням чекає на повернення діток за парти, а покищо працюємо дистанційно. З вірою у мирне майбутнє і сили ЗСУ. Слава Україні! Слава героям!

    Залиште свій коментар