• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    «Сьогодні – знавці історії, а завтра – її творці»

    Згідно з річним планом та з метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії, формування уміння викoристовувати теоретичні знaння в різних життєвих ситуаціях, поглиблeння знань учнів з історії України, формування історичних компетентностей та виховання патріотизму, любові до рідного краю з 22 по 26 січня 2024 року в школі вчителем історії Інною ШЕВЧЕНКО було проведено тиждень історії.
    Одним із завдань сучасної шкільної історичної освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці історії просто неможливо, тому доречно проводити в школі предметні тижні , які являють собою комплекс різноманітних форм позакласної роботи. Війна внесла в наше життя свої корективи, проте потрібно продовжувати жити, працювати, розвиватися. Ніякий окупант нас не залякає і ми повинні не боятися, а творити добро, творити життя, боротися за наше майбутнє і майбутнє наших дітей, нашої молоді.
    Плануючи заходи тижня історії були чітко сформульовані основні завдання тижня:
    – активізація пізнавального інтересу здобувачів освіти до історії;
    – розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета;
    – реалізація на практиці основних принципів особистісно – орієнтованого підходу до навчання;
    – створення сприятливих умов для виявлення знань та вмінь здобувачів освіти у нестандартних ігрових ситуаціях;
    -розвиток логічного та аналітичного мислення;
    -вміння висловлювати та відстоювати власну думку.
    -виховання свідомого громадянина, патріота, набуття у школярів соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємин, формування в учнів потреби та уміння жити в громадському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної культури
    Гасло тижня: «Сьогодні – знавці історії, а завтра – її творці». Тиждень історії розпочався з проведенням в 5-10 класі пізнавальної гри До Дня Соборності України «Стежками рідної землі!»
    Для учнів 7-10 класів було відбувся захід «Сторінками легендарного козацтва» Гра «Лицарі волі»
    До Дня української жінки був організований фотоколаж :« Яка вона українська жінка»?
    До дня вшанування бою під Крутами учні 5-10 відправилися в історичний екскурс до річниці бою під Крутами « Їх подвиг повинен знати світ»
    Проведення предметного тижня є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, стимулювання творчої активності здобувачів освіти.

    Залиште свій коментар