• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    Тиждень екологічної компетентності

    Традиційним є щорічне проведення тижня екологічної компетентності з метою формування в учнів ціннісного ставлення до природи і розуміння необхідності гармонійного співіснування людини і природи; підвищення пізнавального інтересу до вивчення природознавства, біології, хімії, фізики, географії; формування життєвих компетенцій; виховання екологічної культури і бажання оберігати і примножувати природні багатства рідного краю.

    Протягом тижня з 20 по 24 березня були організовані і проведені заходи, в яких взяли активну участь учні і педагоги школи.

    Протягом тижня стіннівка «Екологічний календар» знайомила учнів з подіями та заходами екологічного спрямування, які проводяться в світі.

    Учні 10-А класу разом з  вчителем фізики Богомаз М.В. під час усного журналу «Ядерна енергетика та екологія» активно обговорювали проблеми радіаційного забруднення навколишнього середовища та шукали шляхи вирішення цієї проблеми.

    З учнями 8-А – 10-А класів було проведено інформаційну хвилину «Майбутнє енергетики: відновлювальні джерела енергії», в ході якої учні дізнались про альтернативні джерела енергії, які можна впроваджувати для покращення екологічного стану планети.

    Під керівництвом вчителя хімії Пахар С.О. в 10-А класі працювала «Академія миловара»,  в рамках якої діти підбирали рецепти мила з основи в інтернеті і власноруч виготовили своє перше еко-мило «Лавандовий настрій».

    Для учнів 7-А класу вчитель провела традиційну посвяту в Юні хіміки.

    Цікавий і пізнавальний виховний захід «Азбука екології» для учнів 5-А – 8-А класів провела вчитель Дубенок О.В.. В результаті проведеної під час заходу вікторини найкращим знавцем природи  виявився Тимченко Назарій, а в учнів з’явилося бажання знати більше про оточуючий світ, захищати та оберігати його.

    Екологічний досвід отримали учні 9-А класу в процесі проведення нестандартного уроку «Цікава екологія». Учні 5-А та 7-А класів під час інформаційного уроку «Вузлики на пам’ять» накопичували екологічні  знання з метою формування навичок такої поведінки, яка б не завдавала шкоди довкіллю. Поширили знання про об’єкти природи і природні явища учні 7-Б класу в ході нестандартного уроку «Дивовижний світ природи».

    Учням 6-Б, 7-Б та 10-Б класів, які навчаються онлайн, було запропоновано спробувати свої можливості у розгадуванні загадок на природничу тематику.

    Вчителем образотворчого мистецтва Шачиною В.В. організовано виставку екологічних плакатів «Майбутнє планети залежить від нас». Учні Гобруля Богдан, Пахар Ксенія, Тимченко Назарій, Черній Злата, Надточаєва Кіра, Самофал Максим, Яровий Андрій, Ночевнова Софія і Юзва Олександр ілюстрували авторський вірш вчителя «Шепоче ліс»:

    …Шепоче Ліс: «Мені так важко…

    Почуйте, людоньки, спасіть…

    І заспіває для вас пташка…

    Яка чудова ота мить!..»

    (В.Шачіна)

    Заходи, проведені протягом тижня, були інформативними. Спонукали замислитися над проблемами довкілля та заохочували бережно ставитися до природного середовища.

    Залиште свій коментар