• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    Тиждень рідної мови та літератури

    Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови у КЗ «Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради»» було проведено тиждень рідної мови та літератури з 19.02.2024 по 23.02.2024. Метою проведення заходів є виховання поваги та любові до рідної мови, сприяння усвідомленню значення мови в житті суспільства й ролі української мови як державної в Україні; вшанування пам’яті про видатних діячів нашого народу, які боронили рідне слово; формування відчуття краси рідної мови через художнє слово.
    Протягом тижня вчителями української мови та літератури Волошиною Л.В., Коваль Н.О., Лютою Л.І., Чудовою С.А. було організовано низку заходів, до яких долучилися педагоги та вихованці закладу.
    Розпочався тиждень мовознавчими інформаційними хвилинками та знайомством із стіннівками про мову, які підготували вчителі-словесники.
    19.02.2024 учні 5-10 класів відвідали «Поетичну вітальню» із Вербовською К.І., письменницею Черкащини. Маємо добру традицію в рамках тижня проводити інтегрований день (22.02.2024), коли вчителі- предметники пов’язують навчальний матеріал своїх уроків із рідною мовою на уроках математики, географії, іноземної мови, історії, музичного мистецтва та фізичної культури .
    Вихованці гуртка «Медіаграмотність» під керівництвом Загребельної Ю.І. підготували радіогазету до свята: звучала поезія, вислови відомих людей про рідну мову, гуморески про шкільне життя.
    21.02.2024 відбувся флешмоб до Міжнародного дня рідної мови для учнів 3-10 класів «Цікаві факти про мову». На уроках української мови учні писали мінідиктанти про рідне слово. У 7-А класі було проведено урок-вікторину «Мову рідну вивчємо» ; 8-А клас створив учнівський проєкт «Як народжуються фразеологізми?»; для учнів 9-А класу було проведено літературну годину «Плекаємо слово рідне» (вчитель Волошина Л.В.). У 5-Б класі відбувся урок літератури «Гумор як добродушний сміх. Читання байок» (вчитель Люта Л.І.).
    22.02.2024 відбувся мовознавчий турнір «Знавці рідної мови» для учнів 5-А та 6-А класів (вчителі Чудова С.А. та Коваль Н.А.). Класні керівники провели виховні години до Міжнародного дня рідної мови для учнів 1-10 класів.
    23.02.2024 шкільним учнівським парламентом було організовано виставку малюнків до творів українських письменників. В шкільній бібліотеці створено тематичну презентацію книг «Ти наше диво калинове, кохана материнська мово».
    Гордість за свій народ, свою країну, любов до рідної мови відчували ми після заходів до свята мови. Це додає нам сили і віри у майбутнє нашої країни.

    Залиште свій коментар