• (0472)66-34-13
  • specintzir@ukr.net
  • м. Черкаси, вул. Тараскова, 14
  • Людям
    з порушенням зору
    Стандартна версія
    A- A+
  • Новини

    Тиждень соціально- психологічних компетенцій

    Відповідно плану роботи школи на 2021-22 н.р. з 24 по 28 січня 2022 року в школі пройшов тиждень соціально- психологічних компетенцій, який провели соціальний педагог Лєнська О.В. та практичний психолог Грязнова Н.П.

    Під час проведення тижня були підібрані такі заняття, ігри, які формують та розвивають комунікативні здібності, впевненість у своїх діях, виховують культуру поведінки.
    З учнями 6А,7А класів соціальний педагог провела годину спілкування «Ти особливий”,які переглянули та обговорили відео і мали змогу намалювати неповторні автопортрети.

    Практичний психолог провела розвиткові заняття з учнями 1-А та 3-А класу «Склянка емоцій» , на якому діти навчилися розуміти і відчувати свій внутрішній світ.

    Гра «Слідопит» мала на меті активізувати дітей початкової школи до розумової діяльності, рухової активності, зняття психоемоційного напруження, розвиток кмітливості.

    Соціальним педагогом був організований відеолекторій «ПІЗНАЙКО» на якому учні переглянули та обговорили відео « Про темпераменти» та « Як зрозуміти іншого», обговорили навички взаємодії з друзями та упевненості у своїх діях.

    З метою формування у здобувачів освіти здатності протистояти булінгу, навичок ненасильницької поведінки соціальний педагог провела для учнів 5-А класу інтерактивне заняття «Булінг і конфлікт». За допомогою вправи «Рука допомоги» розробили стратегію підтримки постраждалих від булінгу. 

    Для учнів 8-10 класів практичний психолог та соціальний педагог провели заняття з❗ елементами тренінгу «Попередження булінгу та конфліктів в школі». Старшокласники вчилися навичкам конструктивного вирішення? конфліктних ситуацій та взаємодії в команді.

    Молодші школярі продемонстрували свої таланти на виставці малюнків «Щастя очима дітей», а всі бажаючі учасники освітнього процесу мали можливість висловловити свої думки на Паркані думок про те, що робить нас щасливими.

    З учнями середньої школи практичний психолог провела групову роботу з емоційними станами учнів «Акварель моєї душі». Закріпили знання про емоції вправою «Щаслива долонька».

    Для випускників проведений Круглий стіл «Зроби правильний вибір»за участі майстрів Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій.

    Практичним психологом створена електронна скринька довіри stop_bulling_zir@ukr.net , що дає можливість анонімно звернутися до психологічної служби школи.

    Залиште свій коментар